Да си „дама“ означава да покажеш, че имаш класа, маниери и добър външен вид. Това, че сте класна дама, не означава, че трябва да сте снобски или консервативно настроена, а че трябва да имате достойнство, внимание към детайла и умереност в ежедневните си действия. Ако искате да знаете как да бъдете стилна дама, просто следвайте тези стъпки.

Подобрете стойката си Добрата стойка е важна част от елегантността. Уверете се, че държите гърба си изправен, независимо дали стоите седнала.Прегърбването е знак за мързел и лоши маниери, затова не забравяйте да държите гръбнака си изправен и главата –високо вдигната .

Поддържайте добра хигиена Това означава да се къпете всеки ден и винаги да носите чисти дрехи, без петна. Ако правите нещо и се е случило да  се изцапате, преоблечете се веднага след това. Ако сте в ситуация, в която ще се изпотите (например танц или някаква дейност с физическо натоварване), носете допълнителна блуза за всеки случай. Винаги (независимо дали сте вкъщи или навън) трябва да ухаете приятно.

Нека косата ви бъде винаги добре сресана и подредена. Решете косата си няколко пъти на ден, ако е необходимо, и бъдете готови да оправите прическата си отново, ако се отпуснала , разрошила или променила. Никога не решете  косата си на публично място, защото това не кореспондира с доброто възпитание; изчакайте, докато останете сами в банята, за да го направите. 

Носете елегантен грим (по избор). Ако гримът е ваша слабост, тогава трябва да го нанесете по подходящ начин.В ежедневието естествено изглеждащият грим е най-доброто решение. Малък или никакъв грим е по -добъре от размазан грим. Не забравяйте, че твърде силен или лошо нанесен грим има способността  да изглежда евтин.

Обличайте се елегантно и семпло Ключовата дума тук е да се обличаш достойно. Това не струва много. Поддържайте дрехите си в добро състояние. Всичко, разкъсано или прекалено разголено, потенциално може да се разглежда като неподходящо и евтино, въпреки че това зависи от събитието или външния вид, който искате. По-важно е дрехите да ви стоят добре, да са добре изгладени, подходящи за случая и да покриват всички основни части на тялото.

Това означава да не носите нищо твърде късо (къси поли или къси панталони), прекалено полупрозрачно или нещо, което разкрива корема ви.

Ако наистина искате да носите нещо малко разкриващо (дълбока шия, голи рамене или по-къса пола), разкрийте само едно. Например вечерният топ с дълбоко деколте трябва да бъде придружен с дълга пола/панталон и да има подходящи ръкави, които прикриват раменете.

Не забравяйте, че когато се съмнявате, е по -добре да бъдете малко повече облечени и прикрити, отколкото недостатъчно облечени.

Ако се колебаете какво да облечете по повод, по -добре изглеждайте малко по -хубаво от останалите гости, отколкото да изглеждате така, сякаш не сте отделили достатъчно време на външния си вид, колкото другите.

Очаквайте КАК ДА БЪДЕМ ЕЛЕГАНТНА И СТИЛНА ЖЕНА? Част 2 – поведение