„Каква глупава загуба на пари? Изобщо не знаете как да спестите? Парите никога няма да се появят така! ” Всеки от вас е чувал такива упреци  от своите роднини, приятели или познати. А някои от вас също живеят по принципите на пестиливостта!

Спестяването не е нищо повече от илюзия, която дава временно усещане за полза. Когато пренебрегвате себе си и се лишавате от нещо необходимо,всъщност вие съкращавате списъка с вашите нужди и дори понякога го довеждате до абсурд. Впускайки се по пътя на лишенията ,за да може да спестите пари, вие губите мотивацията да увеличавате доходите си.

Да разгледаме нещата ,от които хората най-често се лишават , с илюзията ,че спестяват пари:

1.  Образование и развитие.

Това е най- пправилната инвестиция, която ще генерира добра възвръщаемост. Колкото по -добро е вашето образование, толкова по -скъпо можете да продавате времето си. Ако спестяване от вашето развитие – не се надявайте, че доходите ви ще бъдат прилични.

2.  Качествена храна

Запомнете веднъж завинаги – никога не пестете от храна! Първо, качествените суровини рядко се използват в евтини марки, и второ, излагате здравето си на риск.Глупаво е да  пестите  пари за качествена храна ,а да харчете два пъти повече за лечение.

3.  Сигурност

Да, много са свикнали да пестят от неща, които гарантират безопасността на собствения ви живот. Не пестете от прегледа на колата,от качесвени домакински уреди, от обезопасяването на дома ви … Не спестявайте от нещата, от които зависи качеството и продължителността на живота!

4.  Почивка.

Може би най -изненадващият момент! Скъпи дами, защо не влагате  повече средства за качествена почивката? Не заслужавате ли? Евтините ваканции често водят до катастрофални последици! Почивайте, за да получите ярки емоции и да има стимул да работите и да се развивате!

Old Nessebar, Bulgaria

Е, мили дами, а вие от какво спестявате? И каква е причината?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *